29 Aralık 2006 tarihinde yayın hayatına başlayan Linux Mint Türkiye, 2 Ağustos 2013 Cuma günü saat 18:00’da kendini feshetme kararı aldı.
Üzüntü verici bir haber. Yaklaşık 4 yıldır aktif kullandığım Mint sürümü üzerinde yaşadığım sıkıntılarla ilgili hemen herşeyin sormadan yanıtını alabildiğim, kendi yağıyla kavrulan bir platformdu gözümde.
Belli ki alınan karada Core ekibin içinde yaşanan sıkıntıların artık katlanamaz oluşu önemli bir pay sahibi. Verilen sözlerin tutulmaması, sorumluların sorumsuzlukları, atılan taşın ürkütülen kurbağa sayısına değmemesi gibi bir çok sebep var gibi görünüyor. Her ne olursa olsun sebep, sonuçları ve etkisini biz mint sever son kullanıcılar yaşayacağız gibi geliyor.
Bence Türk Linux camiasına düşen kara bir lekedir Mint türkiyenin ‘in kapanışı. Yazık oldu.
Bilgilendirme detayı için kaynak; http://www.linuxmint.org.tr/
EK : Bugün (03/08/2013) itibarıyla site sayfasını açtığımızda, geri dönüş mesajı ve bir counter gözükmekte… Hayırlısı diyelim…
EK : Bugün (12/08/2013) itibarıyla site sayfasını açtığımızda, tekrar yeni grubun organizasyonu lead etmek üzere devraldığını görüyoruz. Bu mutluluk verici. Şahsen umut ediyorum ki, devamı gelir.
EK : Bugün (25/08/2013) itibarıyla site sayfasını açtığımızda, organizasyonun ön şartsız devredileceği duyurulmuş. Üzücü…
EK : 27/08/2013 itibarıyla organizasyon yeni bir grup tarafından sahiplenilerek, yola devam kararı aldığı açıklandı. Grubun dinamik girişi, ben dahil eminim birçok kişiyi de motive ederek heyecanlandırdı.
Hakan Müştak
Software Developer
Not : Linux Mint Türkiye organizasyonunun tekrar hayata geçirilmesi ile birlikte Hakan Akdoğan ve Arda Yılmaz’ın isteği ile bu yazıyı yayından kaldırmıştım. Güncel gelişmeler ışığında tekrar yayına aldım.
Kapanma söz konusu değil. Bu duyuru bizden 2 önceki yönetimin birkaç saat için siteye koyduğu gerçek dışı bir duyuru. İsteğimiz üzerine içerik yayınlandıktan 3 saat sonra kaldırıldı. Lütfen sizde içeriği sitenizden kaldırınız. Teşekkürler.
Mail adresinizde bulunan domain’e dahi ulaşılamıyor, sizi de tanımıyorum, dolayısıyla grubu temsilen yazılıp yazılmadığını anlamam pek kolay değil. Resmi bir mail adresi ile bunu talep ederseniz, gayet tabi kaldırabilirim.
Arda arkadaşımız Root e-dergisi yazarıdır. Linux Mint Türkiye’nin kapanması söz konusu değil. Çok kısa bir süre site kapalı kalmış ve projeyi Murat Yüksel ile ekibi üstlenmiştir. 10 Ağustos akşamı ise Hakan Akdoğan ve ekibi olarak projeyi devraldık.
Yazıyı kaldırıp kaldırmamak tamamen sizin tercihiniz. Kaldırmanız bizi mutlu eder.
Yeni ekip hakkında bilgi almak isterseniz http://www.linuxmint.org.tr/p/turkiye-ekibi.html adresini kullanabilirsiniz.
Teşekkürler.
En son ekibin isimlerini açıklamamsı çok manidar; Can & Metin. Kimdir bunlar neden soyisimleri belli değil, bakalım nasıl bir Ali Cengiz oyunu dönüyor Linux Mint Türkiye’de. Forumu kapatan eski ekip başka isimler altında taşeron mu kullanıyorlar, hep birlikte göreceğiz.
Rumuzlara bakar mısınız, cnms, meto, ozi.
Yok oz büyücüsü, hokuz pokus, biz bunlara tokuz.
Anlayan anladı.
Şahsen ben her gruba eşit uzaklıktayım, bir ekibe yakınlığım bulunmuyor. Merak ediyorum, neden Ali-Cengiz olsun ki? Finansal bir büyüklüğü, ciddi bir geliri mi var grubun? Kesinlikle yayınlayacağım, emin olabilirsiniz, merak ettiğim için soruyorum, yazdıklarınızı biraz açar mısınız?
Hiç bir maddi kazancı yok.
Ali Cengiz oyunundan kastım bu kişilerin gerçekte olmadığı, aslında eski ekibin kukla şovu yaptığını düşünmemdir.
Şimdiye kadar tüm ekipler adlarını ve soyisimlerini açıklamışken bu kişilerin açıklamasından nem kaptım ve böyle düşünüyorum.
Bir kaç husus daha var tabii, o da bana kalsın.
Puzzle birleştirince benim tarafımda çıkan sonuç bu.
Hocam görüyorum ki sizde prjoeye dahil olmuşsunuz hayırlısı olsun. Habere bir düzenleme daha gider.
PROJE SORUMLUSU (PROJECT MANAGER)
Hakan Müştak (forum: hmustak)
Evet, benzer community’leri yurt dışında oldukça etkili görür ve imrenir iken yanıbaşımızda, burnumuzun dibinde sıkıntı yaşayan ve gerçekten iyi bir yerde olmasını hakettiğini düşündüğüm bu gruba mental dahi olsa destek olmak benim için (hepimiz için) bir doğal görev aslında. Bazen durumdan görev çıkartmak, harekete geçmek gerek.