Günlük : 12/01/2016

Robotistan, geliştirdiği prototipleme aracı tinylab’ı indiegogo’da tanıttı

Türkiye’de robotik denince ilk akla gelen mecralardan biri olan ve uzunca bir süredir aktif takip ettiğim Robotistan.com, elektronik prototipleme platformu Tinylab’i Indiegogo üzerinde tanıttı ve hepimizden destek bekliyor. Robotistan ekibi, Tinylab ile elektronik tasarımları kolaylaştırmayı hedeflediği Arduino tabanlı Tinylab ‘da, açık kaynaklı geliştirme esnekliğiyle ideal bir geliştirme alanı sunuyor (Github). Zengin özelliklere sahip Tinylab’e kablosuz özellikler harici olarak dahil edilebiliyor. Yazının sonunda bulunan linklerde detaylı inceleyebilirsiniz

Indiegogo’da destekçileri için Maker Kit, Iot Kit ve Exclusive Kit altında 3 farklı donanım takımı sunuyor. Bu kitlere sahip olmak için de indiegogo üzerinde en az $59 bir destek yapmak gerektiği de bilinmeli.  Devamı …

Java ile metni karakterlerine bölelim

Kopmamak için okuduğum JavaSE kitabı içinde tekrar ve antreman yaptığım bir String-Karakter çalışmasıdır. Yap-sil yerine buraya ekleyerek ihtiyaç duyan birileri tarafından kullanılabilmesini hedefledim. Uygulama 2 sınıftan oluşuyor. İlk (ana) sınıf içinde kullanıcıdan stringi alıyoruz, sonra metin işlerini toparladığımız sınıf içinde farklı metodlarla geriye girilen metinle bilgi döndürüyoruz. Bu tip basit uygulamalarda hem  fikir verebilecek hemde kullanışlı olabilecek “Tekrar denemek ister misiniz ?” tarzı bir çalışmada bulunmaktadır. Böylece basit ama hem sınıf mantığını, hem karakter-string çalışmalarını, hem scanner sınıfı ile girişi, hemde do-while döngüsü için örnek olabilecek bir yapıyı inceleyebileceksiniz.

Uygulamanın çalışan görüntüsü şöyle;

2016-01

Devamı …

Top